Kovasikajuttu ja PKN valloittavat Amerikkaa – elokuva ja bändi valittu South by Southwestin ohjelmistoon

February 14, 2013 in bändi uutiset, elokuva uutiset

1492 Kolumbus löysi Amerikan. 2013 Amerikka löytää Pertti Kurikan Nimipäivät.

Kovasikajuttu on valittu Pohjois-Amerikan merkittävimmän vuosittaisen musiikki- ja media-alan tapahtuman South by Southwest (SXSW) ohjelmistoon. Austiniin Texasiin lähtee myös Pertti Kurikan Nimipäivät, joka esiintyy tässä musiikkiteollisuuden ykköstapahtumassa yhdessä yli 2500 muun artistin kanssa. Kyseessä on bändin ensimmäinen esiintyminen USA:ssa.

8.-17. maaliskuuta Texasissa järjestettävä SXSW on lajissaan maailman suurin musiikkiteollisuuden tapahtuma. Se tarjoaa musiikkiohjelmiston lisäksi laajan kattauksen elokuvia sekä erilaisia musiikki- ja mediateollisuudelle suunnattuja tapahtumia. Pertti Kurikan Nimipäivät esiintyy tapahtumassa 15.3. ja Kovasikajutusta järjestetään kolme näytöstä 13.-16.3. aikavälillä.

Kovasikajuttu tullaan näkemään pian myös Kanadassa. Elokuvan esitysoikeudet on myyty kanadalaiselle Kinosmith-levitysyhtiölle, joka käynnistää teatterilevityksen ympäri maata kesällä 2013. Elokuvan teatterilevitys Iso-Britanniassa käynnistyi helmikuun alussa lähes 10 eri kaupungissa, ja elokuvan DVD on nyt myös ennakkomyynnissä Briteissä. Myös leffan festivaalikiertue maailmalla jatkuu vilkkaana. Maaliskuussa SXSW:n lisäksi elokuva nähdään muun muassa Pariisissa, Meksikossa, Massachusettsissa ja Kreikassa.

Kovasikajutulle kaksi Jussia!

February 4, 2013 in elokuva uutiset

Kovasikajuttu voitti 3. helmikuuta järjestetyssä Jussi-gaalassa palkinnon sekä parhaasta dokumenttielokuvasta että leikkauksesta (Riitta Poikselkä). Yleisöäänestyksessäkin elokuva sijottui komeasti kolmanneksi.

Jussit jakaa elokuva-alan ammattilaisten yhdistys Filmiaura ry.

Kuvassa Kovasikajutun komeat Jussit, taustalla Pertti Kurikka.

 

Kovasikajuttu ehdolla parhaasta dokumenttielokuvasta sekä leikkauksesta Jussi-gaalassa

January 11, 2013 in elokuva uutiset

Vuoden 2012 Jussi-palkintoehdokkaat julkistettiin hetki sitten. Kovasikajuttu on ehdolla kahdessa palkintokategoriassa: paras dokumenttielokuva ja paras leikkaus (Riitta Poikselkä).

Lisäksi yleisö voi äänestää omaa suosikkiaan parhaaksi kotimaiseksi elokuvaksi MTV3:n sivuilla. Äänestys päättyy 1.2. klo 12.

Suomalaisille elokuvantekijöille myönnettävät Jussi-palkinnot jakaa elokuva-alan ammattilaisten yhdistys Filmiaura ry. Voittajat julkistetaan Jussi-gaalassa, joka nähdään suorana lähetyksenä MTV3-kanavalla sunnuntaina 3. helmikuuta klo 19.30 alkaen.

 

Kovasikajutun TV-ensi-ilta maanantaina 7.1. klo 21:30

December 27, 2012 in elokuva uutiset

Kovasikajutun kauan odotettu TV-ensi-ilta koittaa maanantaina 7. tammikuuta! Elokuva avaa YLE1:n Dokumenttiprojektin kevätkauden 7.1. klo 21.30. Uusinta elokuvasta nähdään lauantaina 12.1. klo 12.40. Lisäksi elokuva on katsottavissa TV-ensi-illan jälkeen YLE Areenassa viikon ajan.

Kovasikajutun lahjavinkki pukinkonttiin: SIKAKOVAPAKETTI

December 5, 2012 in bändi uutiset, elokuva uutiset

Tuote on loppuunmyyty, kiitos kaikille tilaajille!

Kovasikajuttu ylpeänä esittää joulun huikeimman lahjavinkin: SIKAKOVAPAKETTI! Paketti sisältää DVD:n, bändin uusimman CD:n, harvinaisen äänitteen c-kasetilla ja paljon muuta. Paketteja on myynnissä vain hyvin rajallinen määrä (keräilyharvinaisuus!). Tilauksia otetaan vastaan huomenna klo 10 alkaen, lisätietoja paketin tilaamista koskien löytyy täältä.


 

Kovasikajuttu palkittiin toistamiseen Moskovassa

November 16, 2012 in elokuva uutiset

Kovasikajuttu on voittanut parhaan pitkän dokumenttielokuvan palkinnon Moskovassa järjestetyllä Breaking Down Barriers -elokuvafestivaalilla. Elokuvan saama palkinto on jo toinen Moskovassa tänä syksynä. Lokakuussa pidetyllä 2Morrow Film Festivalilla se voitti dokumenttisarjan erikoispalkinnon.

Breaking Down Barriers -festivaali järjestettiin nyt kuudennen kerran, ja sen ohjelmistossa esitettiin viikon aikana eri kilpailusarjoissa yhteensä yli 60 vammaisten elämää käsittelevää elokuvaa 30 eri maasta. Parhaan pitkän dokumenttielokuvan sarjassa jaettiin kaksi palkintoa; Kovasikajutun lisäksi palkinnon sai viittomakielestä kertova elokuva Alankomaista. Maanantai-iltana pidetyssä palkintojenjakotilaisuudessa Suomen Moskovan suurlähetystön kulttuurineuvos Helena Autio-Meloni vastaanotti palkinnon elokuvan ohjaajien Jukka Kärkkäisen ja J-P Passin puolesta.

Kovasikajuttu-elokuvan festivaalikiertue on jatkunut vilkkaana koko syksyn. Elokuva on esitetty festivaaleilla mm. Taiwanissa, Etelä-Koreassa, Australiassa, Kanadassa ja Bosnia-Hertsegovinassa. Elokuva tullaan esittämään myöhemmin myös televisiossa Viron EER- ja Latvian LTV-kanavilla.

Montreal International Documentary Film Festivalilla aiemmin tällä viikolla järjestetty Kovasikajutun näytös ja PKN:n keikka olivat loppuunmyytyjä ja niistä syntyi yksi festivaalin suurimmista puheenaiheista. Keikka oli bändille ensimmäinen Pohjois-Amerikassa. Lisää ulkomaan keikkoja seuraa ensi vuonna, kun bändin aiemmin syksylle kaavailtu Britannian kiertue toteutetaan alkuvuodesta 2013. Elokuvan ja bändin suosiosta kertoo myös Rokumentti -rockelokuvafestivaalilla aiemmin tällä viikolla järjestetty näytös, joka keräsi tämän vuoden ennätysyleisön festivaalilla.

Kovasikajutun ohjaaja Jukka Kärkkäinen tavattavissa Helsingin lyhytelokuvafestivaalilla

November 12, 2012 in elokuva uutiset

Kovasikajutun ohjaaja Jukka Kärkkäinen on tavattavissa Helsingin lyhytelokuvafestivaalin yhteydessä järjestettävässä It’s a Wrap -tapahtumassa 15.11. It’s a Wrap on Kelaamo-elokuvayhteisön ja Stadi.Tv:n järjestämä keskustelutilaisuuksien sarja, jossa tavataan tunnettuja hahmoja menestyselokuvien takaa. 15.11. Tapahtumassa kuullaan tarinoita Kärkkäisen ohjaamien elokuvien synnystä, ja yleisöllä on myös mahdollisuus esittää ohjaajalle kysymyksiä. Tapahtuma taltioidaan ja se on myöhemmin katsottavissa Stadi.Tv:llä ja Kelaamo.fi-yhteisössä.  Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Torstaina 15.11. klo 17-19 , Bar Dubrovnik, Eerikinkatu 11, Helsinki. Vapaa pääsy